Wat kost een inbouwkast

Wat kost een inbouwkast of kast op maat?

Een inbouwkast of kast op maat kost gemiddeld tussen de €1.250 en €1.750 per strekkende meter inclusief transport & montage op locatie.

Hoe ‘completer’ of ‘ingewikkelder’ de kast, hoe hoger de kostprijs zal zijn. Denk hierbij aan veel lades, verlichting of schuine stukken.

wat koste een inbouwkast

1. Waar bestaan de kosten voor een inbouwkast uit?

De kosten van een inbouwkast of kast op maat bestaan voornamelijk uit de volgende onderdelen:

De volgende additionele kosten bepalen ook mede de uiteindelijke prijs van een inbouwkast.

2. Dit moet je weten om de kosten te kunnen begrijpen

 1. Deuren
  Het type en materiaal van de deuren zorgen voor een groot prijsverschil van de kast op maat. Zo zijn standaard mat witte MDF draaideuren lang niet zo kostbaar als schuifdeuren van glas of massief hout, zoals eiken of tropisch hardhout.

 2. Inrichting
  De inrichting van een inbouwkast kan nogal verschillen. Zo kun je ervoor kiezen om een kast alleen met planken te laten inrichten, dit is het meest voordelig. Een inrichting met diverse lades, broekhangers etc. is aanzienlijk duurder dan alleen planken. Ook zit er veel kwaliteitsverschil in de lades, denk hierbij aan de rails waar de lades op glijden en de dikte en het materiaal van de lades.

 3. Kwaliteit
  Er is een groot verschil in de kwaliteit die bedrijven gebruiken om jouw kast te maken. Laat je goed informeren over welke kwaliteit gebruikt wordt. Als je bedrijven wilt vergelijken, zorg ervoor dat je dan exact vergelijkt op dezelfde kwaliteit.

 4. Productie in het buitenland
  Er zijn bedrijven die de kast niet zelf produceren, en de productie in het buitenland laten doen. Dit komt de kwaliteit en levertijd niet altijd ten goede. Zeker als een kast niet vooraf gemonteerd wordt door de leverancier, kan dit problemen opleveren. Wij maken alle kasten zelf.

 5. Montage
  Er zitten vaak veel kosten in het monteren van de inbouwkast. De grootste kosten zitten in de ‘opstartfase’, waarbij de kast naar de juiste ruimte moet worden gebracht, uitgepakt moet worden, de ruimte nagemeten moet worden, en de eerste kasteenheid gebouwd, gesteld en aan de muur bevestigd wordt.

  Je kunt jezelf voorstellen dat wanneer een kast in de woonkamer van een huis op de begane grond gemonteerd wordt, dit een groot verschil is met een kast die door twee personen naar de derde verdieping moet worden gedragen. Dit kost veel tijd.

  Als de eerste kasteenheid gebouwd, gesteld en aan de muur bevestigd is, dan gaat het vaak snel. Na bevestiging van het eerste deel speelt de complexiteit van de inrichting een grote rol bij de totale kosten. Het monteren van alleen planken is veel sneller dan een complete inrichting met planken, roedes, montage en plaatsen van lades.

3. Verschil in twee soorten materiaal kwaliteiten

Wij maken onderscheid tussen twee soorten kwaliteit materialen, gemiddeld en top kwaliteit. Onderstaand leggen wij uit wat het verschil is tussen de materialen.

Gemiddelde kwaliteit

18 mm Gemelamineerd Spaanplaat, 2 mm ABS kantenband.

Duurzaamheid: 5 tot 10 jaar
Geschikt voor: normaal gebruik

Top kwaliteit

18 mm MDF met HPL, 2 mm ABS Kantenband

Duurzaamheid: 10 tot 20 jaar
Geschikt voor: intensief gebruik

4. Kosten overige onderdelen

Hou naast de bovenstaande kosten ook nog rekening met de onderstaande kosten die van invloed kunnen zijn op de prijs van een kast op maat. De onderstaande prijzen zijn gemiddeld per strekkende meter (ex 21% BTW) gebaseerd op een gemiddeld prijssegment. Ook in deze onderdelen kan veel prijsverschil zitten door grootte en/of kwaliteit.

 • Verlichting LED strip (per strekkende meter kast)
  €27,50
 • Verlichting spots (per stuk)
  €35
 • Handvatten (per strekkende meter kast)
  €10
 • Handgrepen (per strekkende meter kast)
  €10
 • Inbouwgrepen (per strekkende meter kast)
  €15
 • Gemiddelde meerprijs schuine wanden
  +10%

5. Kosten voor montage en levering van een inbouwkast

 1. Montage
  Het monteren van een inbouwkast gebeurt in de meeste gevallen door twee personen, omdat de kasten vaak ook naar een plek op locatie (bijvoorbeeld een verdieping) moeten worden gebracht. De kosten van montage wordt dan ook meestal berekend per halve dag per twee personen.

  Kosten voor montage kunnen vaak lijken. Dit komt echter omdat de opstartkosten voor montage, het brengen van de kasten naar de juiste locatie, uitpakken, nameten, monteren van de eerste kasteenheid en bevestiging aan de muur het meest tijdrovend is. Het plaatsen van de overige delen kost minder tijd, als het eerste deel eenmaal waterpas staat. Bij ons ontvang je een prijs, inclusief inmeten, montage en transport, wel zo handig!

 2. Transport
  Transportkosten zijn bij de meeste bedrijven afhankelijk van waar de kast geleverd/gemonteerd moet worden ten opzichte van waar het bedrijf zich bevindt. Wij hebben de kosten dan ook berekend op landelijke gemiddelden.
 • Montage (1 manuur)
  €45 (ex 21% BTW)
 • Montage (1 tot 2 kasten, 2 personen, halve dag)
  €360 (ex 21% BTW)
 • Montage (3 tot 5 kasten, 2 personen, hele dag)
  €720 (ex 21% BTW)
 • Transport (1 tot 2 kasten)
  €150-250 (ex 21% BTW)

Direct offerte aanvragen

Jij wilt een inbouwkast of kast op maat, maar vindt het lastig om zelf in te meten of online te configureren, geen probleem!

Wij voorzien jou vrijblijvend van een offerte en komen gratis op locatie inmeten.

Zullen wij contact met jou opnemen?

Wil je eerst meer informatie of heb je nu geen tijd om de aanvraag in te vullen? Laat je e-mail en/of telefoonnummer achter, wij contacteren jou.

Alleen cijfers toegestaan (max 10)
Waar wil jij de kast geleverd hebben?

Hoe werkt het?

1. Aanvraag indienen

Binnen één werkdag nemen wij contact op om jouw aanvraag te bespreken

2. Vrijblijvende offerte

Wij sturen jou een vrijblijvende offerte met alle specificaties van de kast(en).

3. Materialen kiezen

Materialen zien / voelen? Wij sturen jou de juiste samples.

4. Gratis Inmeten op locatie

Wij komen gratis op locatie inmeten na goedkeuring offerte.

5. Levering & montage

Wij leveren en monteren bij jou op locatie.

inbouwkast inmeten op locatie

Gratis inmeten op locatie

Wij komen de kast gratis bij jou inmeten. Handig toch?

Wij maken jouw inbouwkast(en) zelf

Wij produceren jouw kast in bij ons op de werkplaats in Nederland

inbouwkast productie werkplaats
inbouwkast montage

Levering & montage

Wij leveren en monteren de kast

Laagste prijs garantie

Kun je dezelfde kast ergens goedkoper krijgen? Dan krijg je bij ons de kast voor dezelfde prijs.

Voorwaarden:

inbouwkast laagste prijs garantie

Reviews van onze klanten

Marja van Veldhoven
Lees verder
Ik heb op zolder een moeilijke ruimte, waarbij het dak zowel schuin als in een L vorm loopt. Inbouwkasten.com heeft dit perfect voor mij kunnen oplossen, precies zoals ik het wilde hebben! Superblij met mijn mooie zwarte kast!
Ruben en Elise
Lees verder
Bedankt voor de hulp met onze keuken. Wij hebben een volledige keuken met kookeiland laten maken, inclusief apparatuur en koken er inmiddels al 3 maanden met veel plezier!
Murat Celik
Lees verder
Door Inbouwkasten.com onze kasten laten maken in de inloopkast en in de berging. Echt top! We konden met jullie box alles thuis matchen met onze andere kleurstalen, werkt echt goed!
Jimmy Heins
Lees verder
In de berging en bijkeuken de kasten laten maken, erg tevreden! Vooral de kast om de wasmachine en droger heen, subliem.
Amelie & Henk
Lees verder
Onze volledige inloopkast laten maken door jullie, we zijn er erg blij mee! Voor ons is het lastig om online iets te moeten samenstellen en vonden het daarom erg fijn dat jullie bij ons langs konden komen. In totaal hebben jullie een behoorlijke kast bij ons weten te realiseren voor een goede prijs! Ga zo door!
Fenna
Lees verder
Ik woon in het zuiden van Limburg, hier zijn niet zoveel bedrijven die doen wat jullie doen. Ik ben blij dat jullie bij mij zijn komen inmeten en erg dankbaar met het resultaat, ik zal het doorvertellen!
Marije & Ralf Jansen
Lees verder
Helemaal blij dat jullie zo goed hebben meegedacht bij ons nieuwbouwhuis. De begeleiding was beter dan verwacht, het resultaat nog meer!
Jamilla
Lees verder
Zowel onze badkamerkasten als de zolderkasten waren toe aan een update. Samen met Inbouwkasten zijn wij over het ontwerp gaan nadenken en zijn we snel tot een prachtig voorbeeld gekomen. Nu staat alles top op zijn plek! Monteren duurde wel 2 dagen, dit bleek iets lastiger dan verwacht.
Previous
Next